Fransa’da Doğum Kontrol Hapı 25 Yaş Ve Altı İçin Ücretsiz

Fransa’da Doğum Kontrol Hapı 25 Yaş Ve Altı İçin Ücretsiz

 

Fransa’da doğum kontrol hapı 25 yaş ve altı için ücretsiz olacak. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, doğum kontrol haplarının 25 yaşına kadar ücretsiz verileceğini duyurdu. Sağlık Bakanı, kadınların ekonomik bağımsızlığını genelde 25 yaşından sonra sağlamaları yüzünden de bu kararı almak zorunda hissettiklerini sözlerine ekledi.

 

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

 

Fransız basınına konuşan Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, doğum kontrol haplarının 25 yaş ve altı için ücretsiz olması uygulamasının 1 Ocak tarihinde başlayacağını belirterek, bedava ilaç temininin devlete maliyetinin 21 milyon euro olmasının beklendiğini söyledi.

 

[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]

 

Fransa’da her yıl 12-14 yaş aralığındaki 1000 kız hamile kalıyor

Fransa’da her yıl 12-14 yaş aralığındaki ortalama 1000 kız çocuğunun hamile kaldığı kaydedildi. Bu hamileliklerin 770’inin kürtaj ile sonlandırıldığı bildirildi.

 

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

 

“KULLANIMININ AZALMASINDA FİYATLAR ETKİLİ”

Euronews’in haberine göre, Fransa’da doğum kontrol hapları şu ana kadar 15 ila 18 yaş grubu genç kızlar için ücretsiz veriliyordu. Doğum kontrol haplarının kullanımında azalma tespit ettiklerini kaydeden Veren, bunun en önemli nedeninin ilaç fiyatları olduğunu vurguladı.

Veran, konu ile ilgili reçete yazılması, biyolojik testler konusunda da gerekli desteğin ücretsiz sağlanacağını ifade etti.

Fransa’da daha önce 15 yaşından büyük kız çocuklarını kapsayan tamamen ücretsiz olan doğum kontrol hapı ve tedavi masraflarının artık 15 yaşın altındaki kızları da kapsayacağı duyuruldu. 

Fransa’da gelecek yıldan itibaran 15 yaşından küçük kız çocukları için de doğum kontrol hapları ve tedavisi ücretsiz olacak. 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek değişikliğe göre doğum kontrolü il ilgili masrafların tamamı devlet tarafından karşılanacak.

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

 

Devlet tüm masrafları karşılayacak

Fransa’da halen 15-17 yaş aralığındaki kızların, doğum kontrol hapları, doktor masrafları ve olası yapılacak testlerdeki masrafların devlet tarafından karşılanıyor. Yeni uygulama ile bu uygulama artık 15 yaşın altındaki küçük kızları da kapsayacak.

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]

 

GENÇ KIZLARA ÜCRETSİZ

Fransa’nın komşusu Almanya’da ise 18 yaşına kadar genç kızlardan ücret alınmıyor. Almanya’da 20 yaşına kadar olanlar sadece reçete ücreti ödüyor. Fransa’da kürtaj yaptırmak isteyen kadınlarda yaş sınırı aranmazken tüm masraflar hastalık sigortaları tarafından karşılanıyor. Fransa genelinde 2010 yılında 225 bin kürtaj gerçekleştirildi.

 

[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 250″]

 

“FİYATLARDAN DOLAYI KULLANIM AZ”

Euronews’in haberine göre, Fransa’da doğum kontrol hapları şu ana kadar 15 ve 18 yaş grubundakiler için ücretsiz veriliyordu. Doğum kontrol haplarının kullanımında azalmalar olduğunu tespit eden Veren, bunun en önemli nedeninin ilaç fiyatları olduğunu dile getirdi.

Bakan Veran, konu ile ilgili yazılan reçeteler ve biyolojik testler için de gerekli ücretsiz desteği sağlayacaklarını belirtti.

 

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

 

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

 

[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

 

[adinserter name=”Görüntülü Kare Esnek”]

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]

 

[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 250″]

error: İçerik korunuyor !!!