Avrupa’da ırkçı atalara isyan: Avrupa’daki Floyd protestolarında eylemciler heykelleri yıktı ve yaktı

[adinserter name=”Site İçi Arama Motoru”]

 

[adinserter name="yazı içi reklam"]

ABD’den Avrupa’ya sıçrayan Floyd gösterilerinde kıtanın ırkçı, sömürgeci ve kölelik düzenini hatırlatan sembol isimlerinin heykelleri hedef alındı.

 

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

 

İngiltere Bristol’deki gösterilerde, 17. yüzyıldaki İngiliz sömürge siyasetinin önde gelen ismi, köle taciri Edward Colston’un heykeli sokaklarda gezdirildikten sonra Avon Nehri’ne atıldı. Londra’da Churchill’in heykeline “Bir ırkçıydı” yazıldı. Belçika’da, Kongo’da katliamlar yapan Kral 2. Leopold’un bir heykeli de ateşe verildi.

Eski İngiliz Başbakanı Winston Churchill’in heykeline “Irkçı” yazıldı ve Belçika Kralı 2. Leopold’un heykelleri yakıldı.

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

 

BD’de George Floyd’un polis tarafından tutuklandığı sırada öldürülmesinin ardından başlayan protestolar Avrupa’ya sıçradı.

 

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

 

Avrupa’daki gösterilerde, kıtanın kanlı sömürgeci geçmişinin ve kölelik düzeni temsilcilerinin heykelleri hedef alındı. Heykellerin kaldırılması için internet üzerinden imza kampanyaları da başlatıldı. İngiltere’de başta başkent Londra olmak üzere Manchester ve Bristol gibi birçok şehirde Floyd cinayeti, artan ırkçılık ve polis şiddeti binlerce kişi tarafından protesto edildi.

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

 

Belçika’nın birçok kentinde protestocular Kral 2. Leopold’un heykellerini hedef aldı. İngiltere Bristol’deki gösterilerde, 17. yüzyılda İngiliz sömürge siyasetinin önde gelen isimlerinden köle taciri Edward Colston’un heykeli binlerce protestocunun katılımıyla yıkıldı ve nehre atıldı.

 

[adinserter name="Görüntülü Yatay Esnek"]
[adinserter name="Feed İçi Reklam"]

[adinserter name="yazı içi reklam"]

[adinserter name="Görüntülü Dikey Esnek"]
[adinserter name="Görüntülü Yatay Esnek"]
[adinserter name="Görüntülü Kare Esnek"]
[adinserter name="Görüntülü Yatay 728 x 90"]
[adinserter name="Kare Görüntülü Reklam 300 x 250"]
[adinserter name="Görüntülü Dikey Esnek"]

 [adinserter name="Görüntülü Kare Esnek"]
error: İçerik korunuyor !!!