En KORKUNÇ 17 Melez Hayvan

En KORKUNÇ 17 Melez Hayvan

En korkunç 17 melez hayvan görünce şaşıracaksınız. Dünya’da genelde ekonomik sorunlar baş gösterirken perde arkasında biyolojik, teknolojik, tıbsal gelişmeler korkutuyor. Geçen haberimizde ise insan DNA’sı ile hayvanlar üzerinde deneyler yapan Japonya hakında yazı yazmıştık. 

Fotomontaj yöntemiyle oluşturulup internette paylaşılan melez hayvanları görmüşsünüzdür. Bu hayvanlar ise tamamen gerçek ve en ufak bir bilgisayar hilesi yok! İşte farklı hayvanların çiftleşmesiyle ortaya çıkan insana şaşkınlık veren hayvanlar…

[adinserter name=”Site İçi Arama Motoru”]

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

en-korkunc-17-melez-hayvan-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

 

Bilim Adamları Tarafından Laboratuvar Ortamında Geliştirildiler

Bilim adamlarının ürettiği en korkunç 17 hayvanı sizlere tanıtmaya çalışacağız bu yazımızda.  Dünya’da eşi benzeri olmayan  hayvanlar. Bu hayvanların atası yok. Bir laboratuvar’da meydana geldiler. Dünya var olduklarında bu hayvanlar yoktu. Genetik mühendisleri tarafından tarafından geliştirildiler. Bakalım bundan sonra hangi hayvanların melezlenmesini göreceğiz.

[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]

 

Bilim Adamları Tarafından Üretilen En KORKUNÇ 17 Melez Hayvan Youtube Videosu

[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]

Melezlenmiş Hayvanlardan Örnekler

1. Liger 

 

https://www.urfadanhabervar.com/yasam/en-korkunc-17-melez-hayvan/

 

Liger ismi İngilizce aslan yani lion kelimesi ile kaplan yani tiger kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. İki dev vahşi kedinin birleşimi olan bu kedi her iki dev kediden de daha büyük. Hatta Herkül isimli bir Kaslan Guinness Rekorlar Kitabına dünyanın en büyük kedigili olarak tescil edilmiş.

Liger ürer mi?

Hibrit türler arasında kısırlık genelde yaygın bir durum. Buna rağmen ligerlerin üreyebilme oranı %62 civarında. Ancak malesef günümüzde tüm dünyada yaşayan liger sayısı 40’ın altında.

Liger günde kaç kilo et yer?

Bununla birlikte, obeziteye yatkındırlar ve tek bir oturumda 100 kilo et yiyebilirler. Bu nedenle, bakıcılar genellikle günde sadece 25 ila 30 kilo yemek vermek zorundadırlar.

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

 

2. Katil Arılar 

 

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-katil-arilar-urfadan-haber-var

 

Medya ve filmler onları vicdansız katiller olarak gösterdi. İnsanları öldürebildikleri doğru ancak sanıldığı gibi insanlara saldırmak için etrafta dolaşmıyorlar. Kovanları taciz edilmediği sürece, saldırıya geçmiyorlar. Üstelik onlar, standart bal arılarından daha küçük ve daha az zehirliler!

Katil Arılar insan eliyle geliştirilmiş bir tür!

1956 yılında, Brezilyalı bilim insanı Warwick Kerr, bal üretimini artırmak için, Avrupa bal arıları ile Afrika bal arılarının çaprazlanmasıyla yeni bir tür üretmiştir. Ancak bir yıl sonra laboratuvardan kaçan 26 kovan dolusu arı, doğaya salınmıştır. Sadece birkaç yıl gibi kısa bir zaman zarfında, tüm Brezilya’ya, 80’lerin ilk yıllarında Güney ve Orta Amerika’ya ve 1985 yılında ise Kuzey Amerika’ya kadar yayılmışlardır.

Katil arıların korku yaratmasının esas nedeni!

İstilanın başlangıcında, Afrikalılaşmış bal arıları, “Katil Arılar” lakabını alarak, bol miktarda korku saldılar ve hatta birçok filmin çekilmesine neden oldular. Ancak katil arılarla ilgili gerçekler, bu filmlerin ve medyada yer alan haberlerin bizi inandırdığı gibi değil. Katil arılar, Avrupalı kuzenlerinden biraz daha küçüktür ve aslında daha az zehir taşır. Üstelik bu zehir, bal arılarının zehri kadar etkili değildir.

Onlarla ilgili tehlike, bu arıların kovanlarını savunma biçimlerinden kaynaklanır. 1982 yılında yapılan araştırmaya göre, Katil Arılar, kolonilerini daha fazla sayıda arı ile savunuyor ve daha agresif tepki veriyorlar. Bu agresif tepki, katil bal arılarının son 50 yılda, nasıl yüzlerce kişinin ölümüne sebep olduğunu açıklamaktadır. Alerjik bir reaksiyon söz konusu olmadığında, ortalama  bir erişkin için ölümcül boyutta bir saldırının gerçekleşmesi için, bin arının sokması gerekir. Avrupa bal arıları nadiren bu  kadar mücadeleci olabilirler oysa katil bal arıları bunu yapabilir.

Katil Bal arıları artık daha masumlar!

Porto Riko’daki, Interamerican Üniversitesi’nden Bert Rivera-Marchand, onlara “Katil Arı” adının verilmesinin doğru olmadığını bildirmiştir. Çünkü bu arılar aslında kovanlarının dışında oldukları zamanlarda, herhangi bir şekilde agresif tepkiler vermezler. Kovanlarını gerçekten savunmaları gerektiği durumlarda, saldırganlaşırlar. Dahası Rivera-Marchand 1994 yılında yapılan çalışmada, bu arıların savunma davranışlarında azalma olduğunu tespit ettiklerini bildirmiştir.

Rivera-Marchand ve meslektaşları tarafından 2012’de yayınlanan makaleye göre, Porto Rikolu Katil Arılar, Afrika kökenli bal arılarından daha az hareket ediyor ve daha az sokuyor. Aslında Katil Arılar, neredeyse tam olarak, Avrupa Bal Arıları gibi davranıyorlar. 20 yıldan kısa bir süre içinde, katil arıların aşırı savunmacı davranışlarında önemli bir azalma olduğu tespit edilmiştir.

Rivera-Marchand, Porto Riko’da arıcılık endüstrisinde bu arıların kullanıldığını ve arıcıların herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını sözlerine eklemiştir.

 

[adinserter name=”Görüntülü Kare Esnek”]

3. Cama ( Kama )

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-deve-lama-urfadan-haber-var

 

Deve ve lamanın çiftleşmesi sonucu doğan bu hayvan 1995 yılından bu yana türünün tek örneği. Devma’nın kamburu yok ve lamanın kabarık tüylerine sahip. Deve ve lama kulaklarının uzunluğunun ortalaması boyutunda kulaklara sahip devma , devenin güçlü ve çöl şartlarına uygun bacaklarını almış.

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]

4. BUFALO + İNEK = BUFNEK (BEEFALO)

Bufalo ve ineğin çiftleşmesi sonucu oluşan bufnek eti, sığır etinden daha az yağlıdır ve kolestrol oranı daha düşüktür. Çoğu tüketicinin bu etten haberi yoktur, ürün yalnızca Seattle’daki birkaç dükkanda satılmaktadır. Bufnek yetiştiricisi Mark Merril bufnek eti için, “Kırmızı ete göre çok daha yoğun bir aroması var ve daha sulu,” diyor.

 

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-inekler-bufalo-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 250″]

 

5. Gen – Pets 

Zigot Mikro Enjeksiyon sistemiyle elde edilen hayvanlar, birden fazla hayvanın genetik karışımından oluşan, kanlı canlı, yaşayan hayvanlar. Bu yöntem ilk olarak 1997 yılında kullanılmış ve parıldayan bir denizanasının parıldama özelliği bulunan bir fare üretilmiş. 2003 yılında ise tavşan ile insan genleri karıştırılarak yarı insan yarın hayvan bir mutant üretilmiş. Şimdi ise bu teknolojiyi kullanan firma paket içinde bitkisel hayatta alıcısını bekleyen karışım bu hayvanları üretmiş.

1 yıl ömürlü ve 3 yıl ömürlü iki ayrı “model” olarak sunulan hayvanların, karakterleri paketteki renklerle ifade edilmiş. Bu renklerin anlamları şöyle:

Kırmızı: Atletik ve enerjik
Yeşil: Yardımsever, uyumlu ve barışçıl
Mor: Yaratıcı ve ruhsal olarak gelişkin
Mavi: İletişimci
Turuncu: Maceracı, kendinden emin ve meraklı
Sarı: Oyuncu ve eğlenceli

en-korkunc-17-melez-hayvan-urfadan-haber-var

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

 

6. GloFish

GloFish, genetiği değiştirilmiş floresan balıkların patentli ve ticari markasıdır. Şu anda piyasada çeşitli farklı GloFish’ler bulunmaktadır. Zebra balığı evcil hayvan dükkanlarında bulunan ilk GloFish’ti ve şimdi parlak kırmızı, yeşil, turuncu-sarı, mavi, pembe ve mor floresan renklerde satılıyor.

 

 

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

 

7. Zebra At = Zebrat (Zebroid)

Zebrat, bir zebra ve atın çiftleşmesi sonucu doğan yavrudur. Çoğu zaman baba zebradır. Erkek eşek ve dişi zebranın çiftleştiği de görülse de, buna nadir rastlanır. 19. yy’dan beri yetiştirilen zebratlar renk karışımları ile çok farklı bir görünüme sahiptir. Açıkçası resimlerde fotomontaj hilesi olmadığına inanmak güç.

ZEBRA AT = ZEBRAT (ZEBROİD)

 

[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]

 

8. Yabani Kedi Evcil Kedi = Evani Kedi (Savannah)

Melez bir ırk olan Savannah kedisi, ülkemizde ”Serval” ismiyle de biliniyor. Bilimsel adı ise, Leptaliurus Serval’dir. Uzun bir gövdeye ve atletik bir yapıya sahiptir. Melez bir ırk olan Serval kedisi, benekleriyle ünlüdür. Savannah kelimesinin fiziksel özellerin nelerdir, yavru kedisinin bakımı nasıl yapılır? Merak edenler için tüm detaylarıyla araştırdık. Evani kedi, Afrika yabani kedisi ile evcil bir kedinin çiftleştirilmesi sonucu oluştu. Farklı türlerin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan bu kedi evcil olmaya daha yatkın

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-yabani-kedi-evcil-kedi-evani-kedi-savannah-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

 

9. Transparan kurbağa

Japon bilim adamları, bilimsel deneylerde “diri açımı” yapılmasına gerek kalmayacak şekilde iç organları dışarıdan görülebilen saydam kurbağa geliştirdiler.

 

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-transparan-kurbaga-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”Görüntülü Kare Esnek”]

 

10. Tigon

Tigon , erkek kaplanla dişi aslanın çiftleşmesinden ortaya çıkan yavruya verilen isim. Bu isim İngilizcedeki aslan (lion) ve kaplan (tiger) kelimeleri birleştirilerek türetilmiştir.

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-tigon-liger-urfadan-haber-var-1

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-tigon-liger-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]

 

11. Wholphin

Bir yunus, bir dişi adi şişe burunlu yunusun bir erkek sahte katil balina ile çiftleştirilmesinden doğan son derece nadir bir deniz memelisi melezidir.

 

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-wholphin-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 250″]

 

12. Jaglion

Jaguar anne ile aslan baba ile melezlenmiştir. Hakkında fazla bilgi yoktur.

 

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-jaglipon-urfadan-haber-var

 

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

 

13. Şeffaf Japon Balığı

Görsel olarak akvaryumda izlenmek için pek uygun olmasa da bu saydam balık birçok balığın hayatını kurtarmış olacak. Japon bilim adamları, bilimsel deneylerde kesilip biçilmesini engellemek amacıyla saydam Japon balığı “üretti.” Japonya’nın Mie Üniversitesi’nden Biyoloji Profesörü Yutaka Tamara, balığın kalbinin, beyninin ve diğer organlarının dışarıdan görülebildiğini, pulları ve derisinin renksiz olduğunu belirtti.

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-şeffaf-japon-baligi-urfadan-haber-var

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

14.  Koyun Dolly

Dolly, nüklear transfer süreci kullanılarak yetişkin somatik bir hücreden klonlanan ilk hayvan olan koyun. Dolly; Ian Wilmut, Keith Campbell ve Edinburgh Üniversitesinin Roslin Enstitüsündeki bilim adamları ile İskoçya’daki Edinburgh’nun yakınlarındaki biyoteknoloji fabrikası PPL Therapeutics tarafından klonlandı.

hayvanlar-aleminden-daha-once-duymadiginiz-10-melez-hayvan-koyun-dolly-urfadan-haber-var

15. Timsah Kapan Kaplumbağası

imsah yapışma kaplumbağa Chelydridae ailesindeki bir kaplumbağa türüdür. Türler ABD’deki tatlı su habitatlarına özgüdür. M. temminckii, dünyanın en ağır tatlı su kaplumbağalarından biridir. Kuzey Amerika’daki en büyük tatlı su kaplumbağası türüdür.

Timsah kapan kaplumbağası ne yer?

Timsah kapan kaplumbağası (Macrochelys temminckii), sivri dikenleriyle ünlü kaplumbağa türü. Timsah, yılan ve neredeyse tüm deniz canlılarını yiyebilirler. Bu kaplumbağanın bir diğer özelliği de diğer su kaplumbağalarını korumasıdır.

Timsah kapan kaplumbağası nerede yaşar?

Timsah sırtlı kaplumbağa olarak da bilinen Macrochelys temminckii türü su kaplumbağaları, sadece Meksika Körfezi’ndeki nehir sistemlerinde bulunmaktadır.

Timsah kapan kaplumbağası kaç yıl yaşar?

Bir diğer önemli özelliği ise diğer su kaplumbağalarını koruması. Florida’ da yaşayan bu tür dünyanın en büyük su kaplumbağası türü aynı zamanda. “Kaplumbağa dünyasının dinazoru” diye adlandırılırlar. 100 yaşına kadar yaşayabilirler.

[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]

[adinserter name=”yazı içi reklam”]

[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]

[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]

[adinserter name=”Görüntülü Kare Esnek”]

[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]

[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 250″]

 

error: İçerik korunuyor !!!