Karadenizde Çay Hasatı İçin Gürcistan

KORONA SEBEBİYLE BU SENE KARADENİZ BÖLGESİNDE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ HER ÜLKEDEN İŞÇİ OLMASINA RAĞMEN, RİZELİ ÇAY BAHÇELERİ SAHİBİ, YİNE DE SON YILLARDAKİ GÖZ AĞRISI GÜRCÜ İŞÇİLERİ BEKLİYOR…

Türkiye’nin Rize ilinin Çayeli ilçesindeki DemirHisar köyünde yaşayan çay tarlaları sahibi ve Köseoğlu Çay Sanayi’nin sahibi Erhan Köseoğlu, “Çay toplamanın ikinci sürgün çoktan sona erdi, şimdi birkaç gün içinde üçüncü sürgünün başlamasını bekliyoruz. Umarım Gürcüler en azından bu kez gelir. “Dedi.
Köseoğlu, çayını toplamak için komşularının kendisine yardım ettiğini ancak Türkiye’deki çayın ağırlıklı olarak, Senegal, Afganistan ve Özbekistan’dan gelen göçmenler tarafından toplandığını söyledi:
“Birkaç Gürcünün çayda çalışmak için Rize’ye geldiğini duydum. Bana yardım eden Gürcülere ben de davetiye gönderdim ve onların gelmelerini bekliyorum ”
Acara’dan 25 Ağustos’a kadar davetiye izinleri onaylanan 1333 kişi çalışmak için Türkiye’ye giriş yaptı. Şimdiye kadar Acara bölgesinde yaşayan 3194 kişi Türkiye’de çalışma izni alabilmek için başvuru yaptı, ancak 2316 kişi olumlu yanıt aldı. 373 başvuru henüz incelenmedi.
Acara İş ve İşçi Bulma Kurumu başkanı Temur Kakhidze, yanlarına gelecek vatandaşlara ücretsiz danışma ve başvuru formu doldurmada yardım edileceğini duyurdu.

 

error: İçerik korunuyor !!!