İnsan Robot Evliliği Gerçek Oluyor Dijiseksüelite Nedir?
İnsan Robot Evliliği Gerçek Oluyor: Dijiseksüelite Nedir?
Dijiseksüel nedir, dijiseksüel evlilik mümkün mü? Bu yazımda sizlere Dijiseksüel hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Geleceğimizi tehlike altına alan , insan nüfusunu tehlike altına alan bir şeytani akım geliyor… Dijiseksüel ilk evlilik 2050 yılında yapılabilir. Dijiseksüel nedir, dijiseksüel evlilik mümkün mü? Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı tarafından yapılan açıklamaya göre roboseksüel ilk evlilik 2050 yılında yapılabilir. Dijiseksüel kavramı son zamanlarda sıkça konuşuluyor. Peki dijiseksüel nedir? Dijiseksüel ne anlama geliyor? İşte dijiseksüellik hakkında bilmeniz gerekenler…
[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]
Dijiseksüel Nedir?
Dijiseksüel kelimesi son dönemlerde oldukça popüler. Özellikle dünya basınının geniş yer verdiği dijiseksüellik kavramı, teknolojinin hızlı gelişmesi ile hayatımıza girdi. Cinsel deneyim için gerçek bir partner yerine sanal Skype, Tinder ya da Snapchat gibi dijital platformlarda iletişim kurmayı tercih edenler, dijiseksüel olarak tanımlanıyor.
[adinserter name=”yazı içi reklam”]
Dijiseksüellik Neden Gündemde?
Peki dijiseksüellik neden bu kadar çok konuşuluyor? Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birçoğumuz vaktimizin önemli bir kısmını ya bilgisayar ya da telefon başında geçiriyoruz. Alışverişlerin dahi internetten birkaç tıkla yapıldığı bir dönemde cinsellik gibi bir ihtiyacın da dijitallikten nasibini almaması kaçınılmazdı. Dijiseksüelliği doğuran faktörler; teknolojinin yaygınlaşması, vakitsizlik, sosyal medya bağımlılığı olarak sıralanabilir.
[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 25]
Uzmanlar Ne Diyor?
Uzmanlara göre, dijital dünyanın her geçen gün büyümesi, beraberinde insanların cinsel hayatlarını radikal bir biçimde değiştirebilir. Özellikle sanal gerçeklik teknolojilerinin, ilerleyen dönemlerde daha fazla insan tarafından cinsel deneyimler için kullanılacağı iddia ediliyor. Kanadalı filozof Neil Macarthur ve ABD’li psikolog Mark Twist, cinsel davranışlarını teknolojiyle destekleyenlerin ilerleyen zamanlarda robotlarla birliktelik kurmayı tercih edeceklerini söylüyor.
[adinserter name=”Görüntülü Kare Esnek”]
İki Kategoride Ele Alınıyor
Dijital cinsellik, bilim insanları tarafından iki farklı kategoride değerlendiriliyor. Bunlardan biri, şu anda hepimizin telefonunda bulunan çeşitli iletişim uygulamaları. Burada teknoloji, iki gerçek insanı birbiriyle buluşturuyor. Dijiseksüelliğin giriş aşaması olan bu maddenin devamındaki ikinci kategoride ise gerçek insanlara ihtiyaç duyulmayan bir gelecek tasviri yapılıyor. Gerek fiziksel gerekse zihinsel ihtiyacın bir robotla da sağlanabileceği görüşü tartışılıyor.
[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]
Dijiseksüellik ve Popüler Kültür
Dijiseksüellik ya da farklı bir ifade biçimiyle roboseksüellik, yakın zamanda popüler kültürde de kendine yer buldu. Örneğin Spike Jonze yönetmenliğinde çekilen ‘Her’ adlı 2013 yapımı Amerikan filmi ve ‘Black Mirror’ dizisinin ilk sezon bölümlerinden birinde ‘roboseksüellik’ meselesine değinilmişti. ‘En İyi Özgün Senaryo’ dalında Oscar kazanan ‘Her’ filminde Joaquin Phoenix’in canlandırdığı Theodore karakteri Samantha adlı yapay zekâya sahip bir işletim sistemine aşık olması işleniyordu.
[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]
“Robotlara ilgi duyma eğilimi” olarak tanımlanan dijiseksüelite, tüm dünyada yayılan bir trend olarak dikkat çekiyor. Bu yeni trendin aile kavramını tehdit ettiğini, devlet kurumları ve STK’ların iş birliği içinde, aileyi destekleyici ve koruyucu politikaların geliştirmesi gerektiğini vurguluyor. Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, önümüzdeki yakın dönemde aile ve evlilik kurumuna yönelik ciddi tehdit oluşturabilecek yeni trend, dijiseksüelite ilgili açıklamalarda bulundu.
[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 25]
Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı günümüz dünyasında ailenin konumunun hızla değişmekte olduğunu dile getirerek rollerin, işlevlerin ve yapısal faktörlerin yeniden inşa edildiğini vurguladı. Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Bu değişim sürecinde denge ve istikrar konusunda ciddi sorunlar yaşayan aile kurumu, pek çok toplumda evliliklerin bir kısmının boşanma ile neticelenmesine ya da toplumda evliliğe ilişkin algların değişmesine yol açmaktadır” dedi.
[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]
Bir Robota Aşık Olup Onunla
Evlenmek Mümkün Olabilir Mi?
ABD’li araştırmacılar, yapay zekaya sahip seks robotlarının bireyler ve toplum üzerinde psikolojik ve ahlaki açıdan tehdit oluşturduğu uyarısını yaptılar. Önümüzdeki dönemlerde insanlarla ayırt edilemeyecek seks robotları bireyler ve toplumlar üzerinde ne gibi etkilere yol açabilir? Dijiseksüel nedir? Geleceğin cinsel yönelimi Dijiseksüelik mi olacak?
[adinserter name=”yazı içi reklam”]
BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Duke Üniversitesi’nden Dr. Christine Hendren, bazı seks robotlarının karşı koyma programları olduğunu, böylece robotların sahiplerinin tecavüz senaryosu yaratabildiklerini söylerek, ”Bazı robotlar da çocuk görünümünde tasarlanıyor. Bunlardan birinin geliştiricisi olan ve pedofil olduğunu açıklamış Japon bir adam, bunun gerçek bir çocuğa zarar vermesinin önüne geçen önleyici bir araç olduğunu savunuyor. Ama bu öte yandan ortadan kaldırılması gereken bu tür davranışları normalleştirmiyor mu?” ifadelerini kullandı.
[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]
Bilim insanları bu alandaki teknolojinin düzenleme olmaksızın ilerlediğini, bunun nedeninin ise düzenleyici kurumların bu konuya girmekten utanması olduğunu söyledi ve yetkilileri harekete geçmeye davet etti. Bilim insanları, evlilik yasalsa ve kimseye zarar vermiyorsa önünde de bir engel olmaması gerektiğini savunuyorlar. Emory Üniversitesi hukuk fakültesinden Mark Golfeder ve robotik bölümünde yüksek lisans yapan Joseph Reisin, 2015 yılında şu soruya yanıt aradı: Hangi koşullar altında bir robotla nikâh kıyılabilir? Bunun cevabı ise, robotun bir birey olarak kabul edilip edilemeyeceğiydi.
Peki, son zamanlarda sıkça kullanılan Dijiseksüel ne anlama geliyor? Seks robotları insanların cinsel hayatında yeni bir dönem mi açacak mı? Robota aşık olup evlenmek mümkün olabilir mi?
[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 25]
Çinli Yapay Zekâ Uzmanı Yaptığı Robotla Evlendi
Bilgisayara karşı oynanabilen satranç oyununu kodlamış olan İngiliz yapan zeka uzmanı David Levy; 2007 yılında yayınladığı ‘Robotlarla Aşk ve Seks’ isimli kitabında, 2050 yılında robotlarla ilk evliliğin yapılabileceğini öngörüyor. 2012 yılında Seattle’da, Angela Marie Vogel ve bir heykel arasında bir evlilik gerçekleşmişti. Evlilik kısa sürede iptal edilmiş olsa da, bu alanda bir ilk yaşanmış oldu. 2016 yılında Lilly isminde bir Fransız kadın, 3D yazıcı vasıtasıyla üretilen InMoovator isimli robotuna aşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini açıkladı. Bundan bir sene sonra ise Jiajia Zheng isimli Çinli bir yapay zeka uzmanı, kendi yaptığı robotla resmi olmayan bir nikah kıydı. Yapılan açıklamalara göre genç adam, kendisine uygun bir kadın bulacağından umudu kesmiş ve ailesinin baskılarından da usanmıştı. Bu sebeple robotuyla dini bir evlilik töreni düzenleyerek ailesini ve arkadaşlarını da davet etti.
[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]
İnsanlar Empati Yeteğini Kaybedebilir
Kâr amacı gütmeyen ‘Robotik Sorumluluk’ kuruluşu, 2017 yılında Londra’daki Bilimsel Basın Merkezi’nde ‘Robotlarla Cinsel Geceleğimiz’ başlıklı bir basın toplantısı düzenlemişti. Uzmanlar, bilim insanları ve yazarlar; yakın gelecekte robotlarla cinsel birliktelik kurulabileceği ve bunun da insanlığı öngörülemez seviyede etkileyeceğine ikna oldular. Toplantıda, seks robotu piyasasının gelişiminin toplumun yalnızlaşmasına yol açabileceğine değinilmişti. Fakat robot imalatçıları, bu gelişmenin tam aksine insanları yalnızlıktan kurtaracağını savundular.
Seks robotlarına karşı 2015 yılında yürütülen bir protestoda, bu tür bir otomatizm ortamı yaratmadan evvel ahlaki kaygıların göz önünde buldurulması gerektiği savunuldu. Eylemciler bu sektörü, insanlık için büyük bir tehlike olarak gördü. Bu gelişme sonucunda toplumsal eşitsizlik, kıtlık ve şiddetin artacağı; insanların birbirleriyle empati kurma yetilerinin ise köreleceği düşünülüyor.,
[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]
Yeni Cinsel Yönelim : Dijiseksüeller
Evliliğin temel esası, tarafların karşılıklı rızasına dayanması olarak görülür. Robotlar bir ‘gerçek kişi’ olarak kabul edilecekse, bu durumda evlilik sözleşmesi hakkındaki rızaların da belirtilmesi gerekir. Fakat bu da birçok soruyu beraberinde getiriyor. Yasal tarafı bir yana yapay zeka evliliğin esaslarını gereğince idrak edebilecek mi?
Bilim insanları, evlilik yasalsa ve kimseye zarar vermiyorsa önünde de bir engel olmaması gerektiğini savunuyor. Emory Üniversitesi hukuk fakültesinden Mark Golfeder ve robotik bölümünde yüksek lisans yapan Joseph Reisin, 2015 yılında şu soruya yanıt aradı: Hangi koşullar altında bir robotla nikâh kıyılabilir? Cevabı ise, robotun bir birey olarak kabul edilip edilemeyeceğine dayanıyordu.
Manitoba Üniversitesi’nden Kanadalı filozof Neil Macarthur ve Nevada Üniversitesi’nden Amerikan psikolog Mark Twist, yeni gelişen bir dizi toplumsal olgu üzerine çalışıyor. Cinsel davranışlarını teknoloji ile destekleyen insanlar robotlarla birliktelik kurmayı tercih ediyor. Bu tür insanlara ‘dijiseksüel‘ deniliyor. Bunun yanı sıra, medyada ‘roboseksüel’ ifadesi de kullanılmakta.
Bilim insanları, dijital cinselliği iki farklı kategoriye ayırıyor. Bunlardan ilki; insanların birbirleriyle iletişim kurmasına aracılık eden program, site, uygulama ve cihazlar. Bunlar aracılığıyla insanlar, flörtleşmek, görüntülü konuşmak ve sanal seks avatarları içeren oyunlar oynamak gibi birçok imkâna sahip oluyor. Bu kategoride teknoloji, yalnızca iki gerçek insanı birbiriyle buluşturan bir araç görevi görüyor. ikinci kategoride durum çok daha farklı. Sanal gerçeklik gözlükleri ve seks robotları işi çok daha ileri bir boyuta taşıyabilir zira insanların cinsel gereksinimleri karşılamak için gerçek bir partnere ihtiyaçları yok. Gelişmekte olan bu sektör, gerçek insanlar arasındaki ilişkilerin pabucunu dama atmaya hazırlanıyor. Üstelik MacArthur ve Twist, bunun çok da uzak olmadığını düşünüyor. Araştırmacılar dijital cinselliğin kaderini henüz tam manasıyla öngöremiyor. Robot partnerler yalnızca seks oyuncağı ve fetiş olarak da kalabilirler. Zira toplumun tutumu hala pek olumlu değil. Doktorlar roboseksüelliğin ne anlama geldiğine dair henüz bilinçli değil, ancak bu durum gelecek yıllarda değişebilir.
Digiseksüellikle ilgili independent.co.uk’de yer alan bilgileri göre, “Dijiseksüelliği nasıl tanımlamalı ve anlamalıyız?” Yapılan araştırmalara göre dijiseksüellik iki anlamda da sık sık kullanılabiliyor.
[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]
Dijiseksüel İlk Evlilik 2050 Yılında Yapılabilir
Dijiseksüeliteyi “insanların kendi türlerinden ziyade robotlara yönelik cinsel ve iletişimsel yönden istek duyarak onlarla birliktelik kurmayı tercih etmeleri” şeklinde tanımlayan Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, bu tür insanlar için literatürde “dijiseksüel” veya “roboseksüel” ifadelerinin kullanıldığını belirtti.
Aile ve özellikle evlilik kurumunu tehdit eden konular arasında “solo yaşam” kavramıyla tanımlanan tekil yaşamların giderek daha çok aile yaşamına tercih ediliyor olması veya tek ebeveynli ailelerin çoğalması gibi konular yer alıyor.
[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]
Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, İngiliz yapay zeka uzmanı David Levy’nin 2007 yılında yayınladığı “Robotlarla Aşk ve Seks” isimli kitabında, 2050 yılında robotlarla ilk evliliğin yapılabileceğini öngördüğünü söyledi. David Levy’nin bu öngörüsüne ilişkin örneklerin günümüzde bazı ülkelerde görülmeye başlandığını söyleyen Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, şu örnekleri verdi:
2016 yılında Lilly isminde bir Fransız kadın, 3D yazıcı vasıtasıyla üretilen InMoovator isimli robotuna âşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini dile getirmiştir. Bundan bir sene sonra ise Jiajia Zheng isimli Çinli bir yapay zekâ uzmanı, kendi yaptığı robotla dini bir evlilik töreni düzenleyerek ailesini ve arkadaşlarını da bu törene davet etmiştir. Yapılan açıklamalara göre genç adam, kendisine uygun bir kadın bulacağından umudu kestiği ve ailesinin baskılarından da usandığı için böyle bir eyleme yönelmişti.
2018 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da bir okul yöneticisi olarak çalışan Akihiko Kondo, sanal dünyada 16 yaşında bir şarkıcı olan hologram Hatsune Miku ile hatta kuyumcudan yüzük alarak ve evlilik sertifikası oluşturarak evlenmesi yine tüm dünyada infial uyandıran benzer örneklerden biri. Örneklerden de anlaşıldığı gibi bu tür birliktelik ‘dijiseksüel devrim’ adıyla özellikle tüm dünyada sayıları giderek artan yalnız ve ilişki kurmakta zorlanan insanların alternatif bir seçeneği olarak görülmekte veya böyle sunulmaktadır.”
[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 25]
2050 Yılında Makinelerde Daha Çok Seks Yapılacak
Birincisi seks ve ilişkilerde kullanılan ileri teknolojiler, yani seks robotlarından tutun da Tinder gibi uygulamalar dahil olmak üzere her şey. İkinci anlamı ise, cinsel arzuları için insan olan bir partnere bağlı kalmadan, bir anlamda ‘teknoloji ile seks yapmayı arzulayan birey’ olarak tanımlanabilir. Dijiseksüel bireyin tercih ettiği bu seks teknolojilerinin arasında seks robotları, arttırılmış gerçeklik ya da yapay zeka uygulamaları var. Günümüzdeki porno sektörünü baz alan bazı araştırmalara göre 2030 yılına kadar, çoğu insanın evinde sanal gerçeklikle seks mümkün olacak. İçinde bulunduğumuz yüzyılda, dijiseksüel tanımına uyan ve bunu bir mecburiyet değil bir tercih olarak benimsemiş birçok kişi zaten var. Bir başka şaşırtıcı öngörü ise 2050 yılında insanların, insandan daha çok makinelerle seks yapacak olması.
[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]
Seks Hayatımızın Büyük Kısmı Mekanik Olacak
Araştırmacıların teorisine göre, seks hayatımızın büyük bir kısmı mekanik hale gelecek, hatta insanlar gerçek ilişkiler ve sanal gerçeklik içeren seksi birbirinden ayırır hale gelecek. Yani bir bakıma tıpkı akıllı telefonların hayatımıza girişinden sonraki beklemediğimiz evrimimiz gibi, aşk ve cinsellik hayatımızda da büyük değişiklikler olabilecek. RealDoll gibi firmaların daha da gerçekçi robotlar üretiyor olması, sanal gerçekliğin da hızla gelişmesine yol açıyor.
[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]
Robotlarla Evlilik Yaygınlaşabilir
İşte bu yüzden de, gelecekte robotlarla evlilik bile daha yaygın hale gelebilir. Örneğin Japon Akihiko Kondo, 3 boyutlu holograma aşık olduğunu ve onunla evli olduğunu iddia ediyor. Ayrıca başkalarının da bu hakkı elde edebilmesi için de hukuki mücadele vereceğini söylüyor. Kondo’ya göre bir robot asla yaşlanmaz, sadakatsiz davranmaz, her zaman ona istediklerini verir. Seksbot adı verilen bu yapay zekalı teknoloji ürünleri belki de sadece hali hazırda satışta olan şişme bebeklerin daha zeki versiyonlarıdır?
[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]
Bir Robotla Aşk Yaşanabilir Mi?
Dijiseksüellik gerçek bir kavram olabilir mi? Bir insan günün birinde bir robotla seksin ötesinde aşk yaşayabilir mi? MIT’den profesör Sherry Turkle konu hakkında birçok araştırma yapmaya devam ediyor. Ona göre bu tür yapay eserler, insana cevap verebildiği sürece böyle ilişkilerin oluşması çok normal. Sanal gerçeklik araştırmacısı Sylvia Xueni Pan, 2016 Aralık ayında katıldığı Sanal Gelecekler Forum’unda şöyle açıkladı: “Eğer sanal gerçeklik içinde yaşanan durumlar ve olaylar, sizin hareketleriniz ile ilintili ise ve kişisel olarak bağ kurabiliyorsanız, bu olaylara gerçekmiş gibi tepki veriyorsunuz.” İşte sanal gerçeklik insan doğasına uygun cinsel veya romantik ilişkiler yaratmaya var olduğu sürece, robotlarla seks, romantizm ve evliliğin olması gayet mümkün. Robotlarla ilişki kurmadaki bir başka sorun da insan ilişkilerindeki fiziksel sıcaklığın bulunup bulunamaması.
[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]
Uzun Süre Karmaşanın İçinde Kalacak
Toplumsal seviyede kabullenmemesi, seks robotlarının geleceği ya da insan etkileşimindeki risklerinin yanı sıra, insani ilişkilerde aranan sıcaklık da büyük bir tartışma konusu. Teknoloji bunun da üstesinde gelme konusunda ilginç adımlar atmaya devam ediyor. Yeni geliştirilen birçok seks robotu, vücut ısısı kontrolü gibi oldukça gerçekçi özellikler ile donatılmış durumda. Birçok uzmana göre, tıpkı diğer birçok marjinal cinsel kimliğin toplumsal önyargıyla karşılaştığı gibi ‘dijiseksüellik’ de uzun süre bu karmaşanın içinde kalacak. Independent.co.uk yazarları Neil McArthur ve Markie Twist geçmişte toplumsal olarak yaptığımız bu hataya bir daha düşmememiz gerektiğini savunuyorlar.
[adinserter name=”yazı içi reklam”]
Seks Robotu Genelevleri Yaygınlaşıyor
Bu görüşlerini ise şu sözlerle anlatıyorlar, ”Geçmişte gayler, lezbiyenler, biseksüeller, bilinçli şekilde çok partnerli olmayı seçenler, BDSM, sado-mazoşizm gibi olaylara ilgi duyan insanlara hep leke sürüldü. Zaman geçtikçe cinsel kimliklerdeki çeşitlilik kabul görmeye başladı. Bu anlayışı ‘dijiseksüellere’ karşı da göstermek gerekiyor.” Bu teknoloji şimdilik evde kullanım için daha varlıklı bireyler için uygun diyebiliriz. Bu yüzden de giderek sık görülen seks robotu genelevleri yaygınlaşıyor. Meraklıları yeni açılan seks robotu genelevlerinde saati 150 dolar karşılığında dijiseksüelliğini tatmin edebiliyorlar.
[adinserter name=”Feed İçi Reklam”]
Hızla Artmaya Devam Edecek
Toplumsal tartışmalar sürerken seks-bot geliştiricileri daha fazla hisseden, daha fazla iletişim kurabilen ve daha insansı robotlar üretmeye devam ediyor. Harmony 2.0 adlı robot, İskoç aksanı ile konuşuyor ve seksi, utangaç, eğlenceli ya da sinirli de dahil 18 karakter özelliği yüklenmiş olarak satın alınabiliyor. Seks-bot üreticisi Abyss Creations şirketinin CEO’su Matt McMullen şöyle anlatmış; “İnsanların sadece robota değil, içindeki karaktere karşı da bir duygusal bağ kurmasını, bu varlık için sevgi duymasını istiyorum.” Kimi akademisyenlere göre yapay zekanın kendisi büyük tartışma yaratacak hatta toplumsal paniğe yol açabilecek bir konu olsa da, kaçınılmaz gelişmeler hızla artmaya devam edecek gibi duruyor.
[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]
Sonuçta, sanal gerçeklik üzerinde oluşan bir kimlik olan diğer adı ile yeni cinsel kimlik oluşumu Dijiseksüellik. Sanal gerçekliğin artması, yapay zekanın gelişmesi ile birlikte teknoloji ürünleri ile birlikte cinsel deneyimlerde de değişkenlik göstermeye başladı. Yapılan çalışmalara göre ise insan beyni sanal gerçekliği akla yatkın olarak algılayarak tepki veriyor. Tekknoloji alanında yaşanan bu değişim ile birlikte kişilerin cinsel hayatında değişkenlikler oluşmaya başladı. Bununla birlikte artık teknoloji daha fazla cinsel alan içinde yer almaya başladı. Teknoloji bu kadar gelişmeden önce cinsel yaşamda kullanılan şişme mankenler ve benzeri ürünler sexshoplarda satılıyordu. Ancak yeni teknoloji ve yapay zekanın hızla gelişimi birçok değişime neden oldu. Buna Tinder, Snapchat, Skype vb gibi uygulamalar örnek verilebilir. Günümüzde bu uygulamalar üzerinden evlenen çiftler var. Evliliklerin nasıl gittiği ayrı bir tartışma konusu. İkinci dalga olarak adlandırılan seks robotları, sanal gerçeklik ortamları, ya da geri bildirimsel teknolojiler bireylerin cinsel kimliklerini nasıl gördüğü yönünde de değişikliklere yol açıyor. Seks robotları, özellikle yapay zeka teknolojisinin yavaş gelişmesi nedeniyle henüz gelişmiş değil. Ancak sanal gerçeklik ve yapay zekanın hızla ilerdiğini düşünürsek robotlarda yaşanacak değişimi tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek. Bu sebeple seks endüstrisinde zaten pornonun pasif olarak izlenmesinin ötesine geçen şekillerde kullanılıyor. Sanal gerçeklik teknolojileri dokunsal geribildirim cihazları ile birleşerek çok oyunculu ortamlarla birlikçe gerçek dünyada muhtemelen asla sahip olamayacakları deneyimleri sunuyor. Beyin ise bu duruma gerçekmiş gibi bir tepki veriyor. Bu durum bireylerin ruhsal problemler yaşmasına ve toplmsal manada ahlaki çöküntülere sebebiyet verebilir.
[adinserter name=”yazı içi reklam”]
[adinserter name=”Görüntülü Dikey Esnek”]
[adinserter name=”Görüntülü Yatay Esnek”]
[adinserter name=”Görüntülü Kare Esnek”]
[adinserter name=”Görüntülü Yatay 728 x 90″]
[adinserter name=”Kare Görüntülü Reklam 300 x 25]
Girişimci ve yazılımcıyım. Yapay zeka programcıyım , Siber Güvenlik Uzmanıyım ve KVKK uzmanıyım. Ayrıca giyebilir teknoloji ile biyo-nano teknoloji hakkında da merak, ilgi ve bilgi sahibiyim. ArtSOFT BİLİŞİM BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ve diğer girişimlerim vardır.